Vara SK

Referat

Referat: Halvorstorp/FC Trollhättan U - Vara SK

Seriematch för våra damer denna Fredagskväll borta på Halvorstorp IP mot Halvorstorp/ FC Trollhättan U. Som tur är för spelarna så kom det in lite moln lagom till matchstart så det är ett perfekt fotbollsväder.

Matchen startar med mest boll för Vara första 10 men hemmalaget kommer i ett fritt läge i minut 11, men skjuter i burgaveln. Minuten efter rycker Ella sig loss o skjuter strax över. Jämn första kvart. I minut 16 kämpar sig Ella förbi sin back o passar in till Lisa G som kämpar in bollen i mål till 0-1.
I minut 19 forcerar Lisa A upp längs högerkanten o tar sig hela vägen upp o spelar in till Lisa G som smackar upp den i nättaket snyggt till 0-2. Mycket bollinnehav för Vara nu som spelar jättefin fotboll och kommer upp gång på gång och i minut 23 passar Ella in i mitten till Liv som dribblar av 2 motståndare innan hon gör 0-3. Minuten efter lägger Ella en fin lobb in till Liv som behärskat gör 0-4. Vattenpaus i minut 25, efter denna så blev matchen lite jämnare spelmässigt utan några stora målchanser. Första halvlek slutar 0-4 till Vara efter grymt bra första 25 minuter.

Andra halvlek:

Liv kommer in från vänsterkanten i 49:e minuten och tar sig förbi och skjuter sitt tredje mål till 0-5. Mycket bollinnehav för Vara nu utan att skapa de vassa chanserna. 0-6 kommer i minut 63 när Liv dribblar förbi flera spelare på vänsterkanten o spelar in till Lisa G som behärskat sätter sitt tredje mål för kvällen intill målvaktens vänstra stolpe. Vattenpaus i 70 minuten. Hemmalaget kommer upp mer nu sista 20 minuterna och måste ge dom en stor eloge hur dom hela matchen pushar varandra och kämpar på. I 90e minuten gör hemmalaget 1-6 efter lite slarv från oss, men också mycket på grund av att hemmalaget aldrig gav upp.

Matchen slutar med en go vinst med 6-1 efter stundom mycket bra spel från hela laget.. Nu firar vi helg i serieledning, dock med en match mer spelad. Nästa match för våra damer som också är sista matchen innan sommaruppehållet, är först Torsdag 6/7 då det är derby hemma mot Arentorp/Helås, då hoppas vi att så många som möjligt kommer upp till Torsvallen och stöttar laget till 3 nya poäng.